Wiosna w sercu

niedziela, 10 kwietnia 2016

Kolejny wiosenny powrót...

Gruszka z pleśnią

I która to już wiosna kiedy zaczynam jeszcze raz...? :) Mam nadzieję, że ostatnia i wszystko będzie się samo nakręcać i toczyć jak najczęściej i najsmaczniej...!!! Zachwyciłam się ostatnio smakiem gruszki i robię ją  w różnych formach - dzisiaj forma sałatkowa:)



Składniki:

  • garść świeżego szpinaku
  • mały trójkąt sera pleśniowego błękitnego
  • garść migdałów
  • 1 gruszka
  • ocet balsamiczny


Sposób przygotowania:

Na talerzu ułożyć opłukane liście szpinaku. Następnie na wierzch ułożyć pokrojoną w plasterki gruszkę. Migdały uprażyć na patelni. Posypać sałatkę. Kolejny magiczny składnik to pokrojony w drobną kosteczkę ser pleśniowy - spokojnie można go rozdrobnić w rączkach... Wszystko na koniec skropić octem balsamicznym i możemy wcinać. Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz