Naleśniki z sosem kurczakowo-śmietanowo-serowym
Ja chcę do słońca!!! Ja chcę poczuć już promyczki, które sprawią, że będzie mi się bardziej chciało niż nie chciało:) I z Mlodym byśmy milej spędzili dzień. A tak? Szaro, ponuro, nijak... Nie czuję niczego. Ani muzyki, ani słów pisanych, ani smaków, ani zapachów... Nastał czas nieczucia i niebycia... Ale obiadek trzeba zrobić, aby chłopaki się nie czuli tak jak ja:) Dzisiaj zapraszam na pyszne naleśniczki wygrzebane ze strony "Moje Gotowanie".
Składniki:
Ciasto:
Sposób przygotowania:
Składniki:
Ciasto:
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- szklanka mleka
- oliwa
- przyprawy: sól, oregano, czosnek granulowany
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- śmietana 18%
- 3 ząbki czosnku
- serek topiony śmietankowy
- starty ser żółty
- przyprawy: sól, pieprz, oregano
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki do ciasta wymieszać tak, aby miało konsystencję śmietany. Mięso pokroić w kosteczkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć na oliwie. Następnie do mięska dodać śmietanę, rozdrobniony serek topiony i starty na tarce ser żółty. I pozostawić na małym ogniu, aby składniki ładnie się połączyły. Na rozgrzanej mocno patelni usmażyć naleśniki. Na każdym z nich położyć nadzienie i zawinąć w trójkąciki. Wszystkie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać pozostałym sosem. Posypać startym serem żółtym. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż posypany ser się stopi. Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz