Trzy na jednym
Przyszła:) pełna nadziei i radości i wiary w to, że wszystko jest możliwe... WIOSNA ACH TO TY!!!! I dłużej jest jaśniutko i chce się żyć:) I odchudzanka reaktywacja:) Może tym razem się uda... :) W tym roku zaczynałam już tak ze trzy razy a to dopiero dwa miesiące minęły... Oj straszne to, ale prawdziwe!!! Mamuśka jest słabiutka wewnętrznie i motywacji brak... Choć dnia dzisiejszego podejście do sprawy jest bardzo poważne i chcę walczyć... Jeszcze będę piękniusia i wrócę do stanu sprzed dwóch lat:) A co - ja nie wrócę:) Dzisiaj na obiadek były ziemniaczki, kurczaczek limonkowy z tymiankiem i surówka z kapusty pekińskiej.
Kurczaczek limonkowy z tymiankiem
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- skórka z limonki
- sok z limonki
- pół łyżki miodu
- łyżka oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, tymianek
Sposób przygotowania:
Przygotować marynatę do kurczaczka, którego układać w naczyniu żaroodpornym. Skórkę i sok z limonki połączyć z miodem, oliwą oraz posiekanym czosnkiem a na koniec dodać do marynatki tymianek. Polać nim piersi z kurczaka i posypać je solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni i piec piersi przez około 40 minut. Kurczaka należy przewracać co jakiś czas i piec do momentu, aż marynata zgęstnieje i przyklei się do mięska. Posypać na koniec tymiankiem. Smacznego:)
Surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:
- pół główki kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- jogurt naturalny
- sok z cytryny
- cukier
Sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować. Następnie dodać marchewkę startą na dużych oczkach tarki. Przygotować sos z jogurtu, soku z cytryny, który należy posłodzić cukrem. Polać kapustkę i jeść:) Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz