Spaghetti z brokułami
Za oknem robi się zielono i w domku też staram się wprowadzić jak najwięcej zieleni. Na parapetach coraz więcej kwiatów a wśród nich góruje najpiękniejszy ze wszystkich SŁONECZNIK:) Oby przeżył i żeby mi się go nie udało zamordować, bo będę płakać:)
Składniki:
- spaghetti
- brokuł
- 5 ząbków czosnku
- śmietanka 30%
- pomidor
- olej
- tarty ser Grana Padano
- przyprawy: sól, pieprz, bazylia
Sposób przygotowania:
Brokuła podzielić na różyczki, umyć pod bieżącą wodą i gotować w osolonej wodzie do momentu, aż będzie miękki. W drugim garnku należy ugotować makaron na sposób al dente. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie należy dodać ugotowany wczesniej brokuł, który rozdrabniany drewnianą łyżką i chwilę podsmażamy. Następnie dodać przyprawy i polać odrobiną śmietany, żeby sos nabrał odpowiedniej konsystencji. Makaron podawać z pokrojonym w ćwiartki pomidorem i posypany serem Grana Padano. Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz