Wybuchowo
Wpadłam w szał tworzenia swojego kącika na świeżym powietrzu gdzie dostęp do mnie będą miały tylko małe stworki latające:) Ale jak postawię jakieś pachnidełko odpychające to może nie będą kąsić:) Już mi się marzy kawusia w płomieniach słoneczka. Książka w ręku i przeniesie się w świat lekki i piękny... I najważniejsze Wiku pukający w szybę i wołający MAMAAAAAA - i bajka prysła:) Kącik zaczyna nabierać smaczku swojego niepowtarzalnego. Tylko trzeba jeszcze wypełnić go kwiatami i będzie cacuszko:) A dzisiaj coś wybuchowego i smacznego.
Naleśniki z granatem
Składniki:
- jajko
- 50 ml mleka
- 250 ml wody mineralnej
- mąka
- olej
- 200 g twarogu półtłustego
- granat
- cukier puder
- śmietanka 30%
- miód
- płatki migdałowe
Sposób przygotowania:
Jajko utrzeć z mlekiem, wodą i mąką do momentu aż uzyskają jednolitą lejącą się konstystencję. Następnie smażyć naleśniki na małej ilości oleju. Twaróg utrzeć z małą ilościa śmietanki - dodać owoc granatu i cukier puder. Miód podgrzać z płatkami migdałowymi. Naleśniki przełożyć masą serową i złożyć w trójkąciki. Polać sosem miodowym.
Granat cudownie dodaje kwaśnego smaku do słodyczy reszty dania. Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz