Kanapeczki opiekane na słodko
Słońce... Słońce... Słońce... Już jestem myślami nad cudownie chłodną wodą... Już czuję chłód na swoim ciele... I czuję tą wolność kiedy płynę przed siebie... A za chwilę poczuję jak promyczki muskają całą moją dużą osóbkę:) A śniadanko dzisiaj na słodko:)
Składniki:
- chleb tostowy
- nutella
- banan
- orzechy włoskie
- masło
- miód
- cukier puder
- sos toffi
Sposób przygotowania:
Przygotować farsz do kanapek. Banan rozgnieść widelcem, dodać do niego rozdrobnione orzechy włoskie i łyżkę miodu. Kanapki sparuje masłem od zewnętrznej strony. Jedną kromkę chleba tostowego smarujemy od wewnątrz nutellą i nakładamy na nią farsz. Przykrywamy drugą i opiekamy. Opieczoną kanapkę posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem toffi.
Komentarze
Prześlij komentarz