Truskawkowe małe co nieco

I nastał dzień kiedy truskawek mam dosyć:) Pani Teściowa codzienne przynosi kolejną reklamówkę pełną tych owocków. A ja bidna nie wiem już co mam z nich robić... Na śniadanko, na obiadek i kolację  - każdy dostanie truskawkową rację:) A że wszyscy dosyć mają - to o coś innego błagają:) Hihi:) Zapraszam na pyszny ryż z sosem truskawkowym, truskawkami i z kompotem truskawkowym z posmakiem czereśni:)
 

Składniki:

  • dwa woreczki ryżu
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki wody
  • serek mascarpone
  • 500 g truskawek
  • odrobina jogurtu naturalnego
  • trzy łyżeczki cukru pudru
  • garść czereśni
  • cukier kryształ

Sposób przygotowania:
 
Ryż ugotować w wodzie z mlekiem oraz z dwiema łyżka cukru kryształu. Truskawki umyć i większą połowę pokroić na drobne kawałki. Zmiksować je razem z serkiem mascarpone, cukrem pudrem oraz odrobinką jogurtu naturalnego. Resztę truskawek wraz z wydrylowanymi czereśniami ugotować w wodzie z dwiema łyżkami cukru kryształu. Podawać tak jak na załączonych obrazkach:) Smacznego!!! 
 
 
 
 
 
 
 

Komentarze

Popularne posty