Truskawkowe małe co nieco
I nastał dzień kiedy truskawek mam dosyć:) Pani Teściowa codzienne przynosi kolejną reklamówkę pełną tych owocków. A ja bidna nie wiem już co mam z nich robić... Na śniadanko, na obiadek i kolację - każdy dostanie truskawkową rację:) A że wszyscy dosyć mają - to o coś innego błagają:) Hihi:) Zapraszam na pyszny ryż z sosem truskawkowym, truskawkami i z kompotem truskawkowym z posmakiem czereśni:)
Składniki:
- dwa woreczki ryżu
- 1,5 szklanki mleka
- 1,5 szklanki wody
- serek mascarpone
- 500 g truskawek
- odrobina jogurtu naturalnego
- trzy łyżeczki cukru pudru
- garść czereśni
- cukier kryształ
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować w wodzie z mlekiem oraz z dwiema łyżka cukru kryształu. Truskawki umyć i większą połowę pokroić na drobne kawałki. Zmiksować je razem z serkiem mascarpone, cukrem pudrem oraz odrobinką jogurtu naturalnego. Resztę truskawek wraz z wydrylowanymi czereśniami ugotować w wodzie z dwiema łyżkami cukru kryształu. Podawać tak jak na załączonych obrazkach:) Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz