Makaron z pesto, fetą i pomidorkami

Ahhhh jesień, cudowna, słoneczna, bajeczna... Mam na coś ochote, ale dokładnie nie wiem na co:) Przyroda, natura, zapach zasypiających na zimę drzew... Pojechałabym sobie z moimi chłopakami na jakąś wycieczkę, połaziłabym po lesie - nakarmiłabym się wyglądem spadających liści i opadających na ziemię szyszek, zaglądającemu między tęczowymi liściami słońcu... Ahhh... kurcze tak mi brakuje przyrody... muszę poważnie porozmawiać z Panem Mężem:) myślę, że w weekend się uda - choćby zaliczyć Park i Kopiec Tatarski:) I do tego stare i dobre na wszystko - SDM:)
 
                                                                       z internetu


Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu penne
  • feta
  • 2 pomidory
  • ser żółty
Składniki na pesto (pomysł zaczerpnięty z blogu "Kuchenne Fantazje")
  • pęczek bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Przygotować pesto wrzucając wszystkie składniki do blendera i dokładnie je rozdrobnić, aby stworzyły cudownie zieloną papkę. Ugotować makaron na sposób al dente. Pokroić fetę i pomidorki w kostkę. Przygotowany makaron przerzucić na patelnie i dodać do niego pesto - dokładnie wymieszać. Następnie dodać fetę i pomidorki. Podawać posypany serem żółym. Smacznego!
 
 


 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty